Hemsida företag

WordPress - Världens största publiceringssystem

Vi bygger de flesta webbplatser i WordPress. Varför? Jo för det är världens mest använda publiceringssystem som gör det superenkelt för dig att sköta om din hemsida på egen hand.

 

Webbyrå • WordPress

Ett flexibelt system

WordPress är ett så kallat CMS (Content Manegement System), på svenska kan det översättas till webbpubliceringssystem eller kanske mer ordagrant innehållshanteringssystem.

En hemsida kan alltså byggas upp med WordPress som ”ram” eller som en grund av filer. När WordPress är installerat på ens webbplats så kan man börja använda det som verktyg för att bygga upp en hemsida. Man kan lägga på designteman och extra funktioner, s k plugins. WordPress är gratis att ladda hem och installera på sin hemsida. Designteman och plugins kan dels vara gratis, men det finns också alternativ som kostar en liten slant.

Mängden tillgängliga resurser för WordPress, samt faktumet att det är open source, är en av de stora styrkorna med WordPress. Att det är användarvänligt även för den som inte är så van vid webbverktyg, är en annan stor fördel.

CMS det betyder …

CMS betyder alltså Content Manegement System, på svenska kan det översättas till webbpubliceringssystem eller kanske mer ordagrant innehållshanteringssystem. CMS:et består konkret av ett gäng filer som ”pratar” med en databas som man kopplar filerna till. I databasen lagras datan och filerna hanterar hur denna data presenteras på webbsidan.

Några exempel på CMS är WordPress, Joomla, Drupal, Magento (e-handel), Shopify (e-handel), EpiServer (ej gratis) och OpenCart (e-handel). Världens mest använda CMS är WordPress som också är vår specialitet.

Har du frågor om WordPress?

Slå en signal eller boka in ett möte med oss så kan vi lära dig mer om vad WordPress är och hur det funkar. Vi har också massa tips om användbara plugins och hur du kan anpassa och skräddarsy WordPress för just ditt företags behov.