Hemsida företag

Enkel eller avancerad hemsida i WordPress eller kodad.

En bra webbplats kan se ut på många olika sätt. Det viktiga är att besökaren förstår, hittar rätt samt får ett gott första intryck av er. Det är ju faktiskt på hemsidan många ”träffar” er första gången, och ni får aldrig en andra chans att ge ett första intryck.

Vi lyssnar in era behov och sätter oss in i hur er verksamhet fungerar. Därefter arbetar vi tillsammans  fram design och struktur som får er att lyckas på webben.

En bra hemsida för företag

En proffsig hemsida idag är lättnavigerad, lättförståelig och informativ. Viktigt är också att den är responsiv eller mobilanpassad. Det innebär att den anpassar sig oavsett vilken enhet (dator, läsplatta eller telefon) besökaren använder.

Oavsett om ni vill visa företagets identitet och/eller sälja era tjänster eller produkter i en webbshop så är en hemsida en självklar plattform idag. Här är en lista på några saker som vi tycker är viktiga att tänka på när man producerar en ny webbplats:

Serviceavtal för din hemsida och webbutik

Många tycker att det är jobbigt att uppdatera WordPress och göra backup på sin hemsida. Hos oss bestämmer ni själva om ni vill ta hand om det eller om ni vill att vi gör det. I våra paket ingår också hosting på säkra och snabba webbhotell.

Det är lätt att det inte blir av att ta backup och att uppdatera WordPress-filerna. Detta kan i längden leda till en hackad eller ”trasig” sida. Vi har skapat våra serviceavtal då våra kunder efterfrågat hjälp med just detta. Tanken är att ni inte ska behöva tänka på eller jobba med detta utan bara koncentrera er på det ni gör bäst, ert affärsområde.

Det kan kännas lockande med ett billigt webbhotell. Vår och våra kunders tidigare erfarenhet av dessa billiga webbhotell är att de oftare blir hackade eller att hemsidorna kraschar hos dessa leverantörer.

Behöver du hjälp med en hemsida som imponerar?

Vår arbetsmodell

Så här brukar vår arbetsgång se ut när vi producerar en webbplats tillsammans med er. Självklart kan processen se lite olika ut beroende på om ni också vill ha hjälp med t.ex logga och/eller grafisk profil.

1. Projektstart

Uppstartsmöte

Vi ses vi på en video-fika som vi kallar det via Zoom, Googlemeet eller Teams och pratar om era förväntningar och ser till att synka våra bilder av projektet.

Tids- och projektplan

Vi skapar en tidsplan och offert som ni får tycka till om och sedan godkänna.

2. Design och struktur

Designkorrektur och sajtkarta

Vi gör ett designförslag och en sajtkarta utifrån vårt uppstartsmöte som ni får ge feedback på. Därefter återkommer vi med uppdaterat korrektur som vi efter ert godkännande går vidare med.

3. Webbutveckling

Webbutveckling

Efter ert godkännande av design och struktur börjar vi med själva webbutvecklingen.

  • Vi skickar er ett första webbkorrektur med exempelinnehåll vad gäller text och bild.
  • Ni svarar med er feedback och levererar ert material i form av texter, bilder, eventuella videoklipp och/eller andra filer som ska finnas på webbplatsen. Önskar ni hjälp med text- eller bildproduktion så kan vi givetvis ordna det.
  • Webbutvecklingen fortsätter samtidigt som vi lägger in ert innehåll och skickar sedan er ett andra webbkorrektur.
  • När en färdig och godkänd slutversion är utvecklad så är det dags att ta sista steget – lansering!

4. Publicering och avslutning

Er webbplats är färdig

Er nya hemsida publiceras nu för världen! Vill ni ha hjälp med webbhotell och serviceavtal så tar vi gärna hand om den biten åt er. Vi testar att allt fungerar som det ska och meddelar er när det är färdigt.

Vi har en videoutbildning där vi går igenom allt hur ni ska administrera webbplatsen samt en pdf-bok om hur ni gör ändringar i text och bild på hemsidan och hur ni uppdaterar WordPress.