Sökoptimering, SEO -Dator med bakgrunsbild på google söksida

Sökmotoroptimering eller SEO - Våra 5 bästa tips

Sökmotoroptimering, eller SEO, är en strategi för att förbättra placeringen av en webbplats i sökmotorernas resultat. Genom att optimera din webbplats för sökmotorer kan man öka mängden organisk trafik som webbplatsen får, vilket kan öka försäljningen och/eller öka kännedomen om en verksamhet.

Några av de vanligaste är:

  • Direkt trafik
  • Organisk trafik
  • Social trafik
  • Länktrafik
  • Betald trafik
 

Organisk trafik

Så vad är organisk trafik? jo det är en av de trafiktyper (typer av besökare till en webbplats) som du ser i analysprogram som t ex Google Analytics.

Ibland blandas organisk trafik ihop med direkt trafik, men det är två helt olika saker. Organisk trafik kommer från förtjänade placeringar på Google och andra sökmotorer. Direkt trafik kommer från webbläsarfönster, bokmärken, startsidor, botar och en del annat. Alltså är det stor skillnad.

Varför är SEO viktigt?

SEO är viktigt för att det kan hjälpa till att öka synligheten för en webbplats på sökmotorer som Google. Ju högre upp en webbplats visas i sökresultaten, desto mer sannolikt är det att användare klickar på den och besöker webbplatsen. Det här kan resultera i ökad trafik och möjlighet att nå ut till fler människor.

SEO kan också hjälpa till att förbättra användarupplevelsen på en webbplats. Genom att optimera sin webbplats för sökmotorer kan man se till att den laddar snabbt och är lätt att navigera på, vilket kan hjälpa till att öka tillfredsställelsen hos besökarna.

Här är fem korta tips du kan göra för att förbättra SEO:

  1. Använd långa och relevanta nyckelord i innehållet på webbplatsen. Detta kan hjälpa sökmotorer att förstå vad webbplatsen handlar om och vilka sökfrågor den kan vara relevant för.
  2. Optimera rubrikerna och meta-beskrivningarna på varje sida. Dessa visas i sökresultaten och kan hjälpa användare att förstå vad webbplatsen handlar om och om den kan vara relevant för deras sökning.
  3. Använd alt-taggarna på bilderna på webbplatsen. Dessa ger sökmotorer mer information om bilderna och kan hjälpa till att öka synligheten för webbplatsen i sökresultaten.
  4. Skapa innehåll som är långt och unikt. Detta kan hjälpa till att öka intresset för webbplatsen hos sökmotorer och kan öka chanserna för att den rankas högre i sökresultaten.
  5. Skapa inbjudande och användarvänliga länkar. Detta kan hjälpa till att öka användarnas förtroende för webb

Behöver du hjälp med sökoptimering?