Snabb hemsida - för ökad synlighet

Pagespeed, det vill säga hur snabbt en hemsida laddar, är en viktig faktor för att skapa en bra användarupplevelse och öka försäljningen för ett företag. 

Här är några skäl till varför pagespeed är så viktigt:

  1. Ökar sökmotoroptimeringen (SEO): Google har sagt att sidhastighet är en av de faktorer som påverkar placeringen i sökresultatet. Därför kan en snabb hemsida ha en fördel om du vill öka chansen att hamna högt upp i sökresultaten. 
  2. Ökar försäljningen: En snabb hemsida kan öka försäljningen, eftersom besökaren kan handla snabbare och enklare på hemsidan. Detta kan leda till fler konverteringar och öka företagets intäkter.
  3. Ökar användarupplevelsen: En hemsida med en lång svars- och laddningstid kan vara frustrerande för besökaren och leda till att besökaren förlorar sitt intresset och lämnar hemsidan. Därför är det viktigt att hemsidan laddar snabbt, för att besökaren ska kan få tillgång till informationen och tjänsterna på ett snabbt och enkelt sätt.
  4. Ökar tillförlitligheten: En hemsida med lång laddningstid kan skapa en känsla av otrygghet och tillförlitlighet hos besökaren. Därför är det viktigt att hemsidan laddar snabbt, för att besökaren ska kunna lita på att hemsidan är professionell och pålitlig.

Det finns många olika saker som kan påverka pagespeed på en hemsida, till exempel storleken på bilder, antalet skript och stilmallar som laddas och hur bra hemsidans kod är optimerad. För att förbättra pagespeed på en hemsida kan man göra en analys av hemsidans prestanda och se vad som kan förbättras. Det finns även många verktyg och tjänster som kan hjälpa till att analysera och förbättra pagespeed på hemsidan.

Sammanfattningsvis är pagespeed en viktig faktor för att skapa en bra användarupplevelse och öka försäljningen för ett företag.

Vill du veta mer om hur vi kan göra din hemsida snabbare?