Grafisk form & Grafisk profil

Behöver ditt företag hjälp med logotyp, produktdesign eller skapa en grafisk profil som står för ert varumärke?

Grafisk Form

Det kan vara svårt att vara objektiv kring sitt eget varumärke och se sin verksamhet från ett kundperspektiv. Oavsett om ni vill ta fram en ny logga till ert företag, en grafisk profil, ha hjälp med layouta och/eller ta fram trycksaker så kan vi hjälpa er med detta.

Grafisk profil

Att ta fram en grafisk profil är inget hemligt hokus pokus. Enkelhet och kontinuitet när det gäller typsnitt, rubriknivåer och färger räcker långt.

Har ni en logga som ni är nöjda med redan idag tar arbetat ofta avstamp i denna vad gäller färger. Typsnitt är mindre relevant att koppla ihop med logotypen. Det är snarare lättare att få både loggan och innehållet att synas och märkas om innehållet kontrasterar till varandra.

Vi skickar er korrektur som ni får ge feedback på. Oftast räcker det med två rundor och ett godkännande för att nå fram till önskat resultat med vi jobbar givetvis med den grafiska profilen till ni känner er helt och hållet nöjda.


Ungefär så här ser det ut när vi gör en grafisk profil:

Ni skickar material till oss (om ni har ex. logga)
Vi jobbar på och skickar ett förslag.
Ni skickar feedback
Vi korrigerar skickar ny feedback
Slutversion
Ni godkänner

Ge ditt varumärke den identitet det förtjänar med en unik och minnesvärd logo från Nordic Webstudio

Logga eller logotyp?

Oavsett om du är ett nystartat eller om ditt företag har funnits länge är en snygg logga otroligt viktigt. Logotypen ska spegla ditt företags identitet och berätta om vad ditt företag gör. Det är företagets ansikte utåt på webben, i annonser, på kläder och andra trycksaker.

Såhär brukar vi jobba:

Först pratar vi ihop oss med er och tittar på era idéer om hur logotypen ska se ut. Sedan skissar vi fram några olika förslag hur den skulle kunna se ut. Ni väljer sedan den logotypen som ni tycker bäst om och som representerar ert företag bäst. Efter det jobbar vi vidare på loggan tills ni känner er helt nöjda. Då lämnar vi över den i vektoriserat format så ni kan använda loggan på vad ni vill, oavsett hur stor eller hur liten den ska vara.
Om ni vill hjälper vi gärna till att att ta fram ett par olika alternativ på er nya logga så att ni kan anpassa den i olika sammanhang. Som till exempel olika former eller färger.

Textbaserad logotyp eller en logga med symbol?

Inget alternativ är egentligen bättre än det andra. Vi tar fram det som önskas. Vissa gillar att bara ha en textbaserad logga medans andra vill ha en symbol. Ibland passar text bättre medans ibland kanske loggan ska stå för något mer kreativt med bara en bokstav i loggan.